~CuCuK AnGiN~

~Taukeh~

Kude pun tade suey..

Pepagi bangun hati dah berbunga da...

Dah2.. Korang sume jangan nak pk bebukan lak..Ni xde kene mengena ngan kes dalam hati ada taman pastu dalam taman ada bunga ke mende..Memang dalam hati aku ada taman, tapi luaran tetap cool beb..Gua xde nak tangkap lentoq cintan punye sampai cair meleleh orang cakap..Itu sume luar konteks dah..

Okeh..Berbalik pada aku bangun pagi tadi..

Camni, kan semalam aku dah siap dah soldering litar pastu siap test dia punye functionality..Kire dah success dah..Tu yang hati berbunga tu..Dengan berbekalkan hati dan semangat yang jitu bersama partner aku menyiapkan tugasan yang diberi, hari ni target nak balik awal je..Xpayah nak stay sampai petang..So petang leh aku fokus buat mende lain..

Biskut ni aku pelantak pepagi...2pcs. setiap hari..

Jadi..Bersiaplah aku..Mandi-mandi pakai lab coat..Start Engine kete...Kasi panas dulu enjin baru gerak..Pastu aku bukak biskut Iko, makan.. Sedap gak..Ni kes mak aku pun makan gak biskut oat ni, aku pun terlayan same...So pagi ni macam biase, rutin.. Xde pe yang spesel.

******************************************************************************

Tepat kul 9 pagi, aku gerak masuk lab..Terus gi amik PIC burner yang aku buat semalam.. (Bende elektronik tu)..Pas tu, aku amik cutter wire, potong skit kaki bawah tempat solder tu..Kasi kemas skit... Then lepas lecture masuk, terus je panggil Suruh dia tgk solder pastu bagi markah..Terbaekk punye markah..Alhamdulillah...

Xhabis kat situ je, konflik baru nak start ni beb..Lek lu...

Masa untuk aku test run, baru je cucuk USB cable, lampu area litar programming tak nyala..

"Ah sudah..Nape lak ni"

Aku dalam hati dah xsedap dah pulak..Try computer ni xok..Ubah komputer lain pulak..Mana tau ok kan..So alih gi komputer lain..Masih sama jugak..Eh xleh jadi ni..Semalam try dah Ok.Ah damn...! Try ketuk2 sikit..

"Ha nyala pun.."

Hati aku dah berbunga balik dah...Tapi ingatkan masalah aku dah settle.. Bila tekan kat software, computer xdapat detect hardware yang aku guna (untuk kes ni aku nye litar ni ar).. Xboleh jadi ni..Refresh banyak kali pun same jugak.. Hati aku dah bergelora.. "Ini macam x boleh jadi, ada something wrong ni.."

Lebih kurang camni ar projek aku..Cume beza skit je..

Xpuas hati, terus gi capai multimeter, terus buat troubleshoot kat litar...Macam2 dah duk try tapi xleh gak..Tiittt..Tiiittt..Berbunyik-bunyik dah bende alah multimeter tu...Tapi xok gak litar gua...Segala ilmu dan pengalaman yang aku ada telah digunakan tapi xberhasil jugak.. Ah Celaka ar hari ni...

"Cik, mintak tolong tgk litar saya..Semalam dah check, OK je..Hari ni meragam"
"Kenapa dengan litar awak..Bagi saya tgk"(Lecture yang memahami)
"Ni ha..Cik tgk..Saya dah cucuk, memula nyala.kadang xnyala..."
"Jap saya tgk.."

Dia pun duk belek-belek dari belakang, depan sampai tepi sume tempat dia tgk..Pastu cucuk situ, cucuk sane, same jugak..Masih xde perubahan..Jam dah nak tgh hari..Perut dah lapar dah ni..Masalah xsettle lagi...Bebudak group lain aku tgk dah next step dah. Kitorang ni masih kat sini lagi.. Cis..

************************************************************************

Lecture aku pun buat pengumuman menarik

"Ok perhatian..Pada sesape yang dah evaluate sume, korang dah boleh balik dah.Petang ni xpayah datang lagi ye.."
"Ah sudah..aku ni camne" (Aku je yang xsiap2 lagi)
"Sape punye yang masih bermasalah tu leh ar sambung petang ni ye"
"Terbaek...Mekasih la banyak2"

Apsal lah hari ni aku jadi camni...Apa la punye nasib..Aku dah agak bende camni akan jadi pada aku, barang elektronik sume memang xsuke dekat aku..Bile dekat ngan aku je mesti nak rosak. Macam alergic jugak ar..Bukan aku yg alergic, tapi barang electronic tu alergic kat aku..Sebab kalau dorang tgk aku je mesti dorang nak rosakkan diri..Kire self destruct ar tu..

Ader beberapa je barang electronic yang aku mintak sangat-sangat jangan ar rosak..Laptop,Handphone ngan modem...Aku perlukan korang..Jangan alergic ngan aku ekk.. Handphone aku dah rosak, ni handphone pinjam mak aku, jgn ko nak wat hal lak..kang membebel mak aku..

Hati deh bengkek, masuk je kelas petang tinggal aku sorang je dalam lab..Buat sorang2 solder bende alah ni..Ader la beberapa awek yang tinggal, tapi masalah dorang xkritikal sangat. Kejap je dorang dapat settlekan tu.. Aku je yang kritikal ni.. Tahap kepanasan hati dan naik sampai ke kepala, terasa tgn ni nak je angkat itu barang campak dalam tong sampah..Memandangkan bende tu markah aku, xjadi buang..Batal niat..

So aku pun balik dengan hati yang kecewa..

************************************************************************

Balik rumah aku dah xmo pk dah pasal lab ni..Hati dah sakit sangat dah..So buat keje rumah lak..Nak sidai baju... Baru je kuar baju dari mesin basuh, hari pun hujan..Terbaek.. (Jari thumb up..) Jadi aku pun terfikir nak sidai kat tirai langsir..

"Tggi sangat pulak"

Aku pun pegi ar amik baldi, terbalikkan kan..Pas aku pijak je baldi, nak capai besi langsir tu PRAKK.. Baldi pecah.. Arghh sial.. Kaki gua nyaris luka..Nasib baik xpape.. (Sori Rahim..Nanti aku ganti baldi kau..)..Damn..Ni xkes baldi tu dah reput, atau berat gua dah bertambah kilo..Cehh..

Nanti aku ganti wehh

Aku dah mula rasa xbest..Hari ni manyak suey woo..Macam xde feng shui.. So hari ni baik aku jangan kuar rumah..Xpasal-pasal je kang..Ke spital.. (Karut sume ni..)

Selingan jap..Forex pun hampeh ini hari..3 akaun aku bukak yang baru, tiga2 margin call..(Aku terikut perasaan marah) So, aku kene rehatkan pale la aku rasa..Xrasional dah ni..

Hari ni cepatlah berlalu..Esok please be better..Minum laici..

Selamat untuk korang..

3 Response for the "Kude pun tade suey.."

  1. aiyoooo!part baldi tuh takleh diterime ni.itu kerusi pigi mana incik...

     
  2. jom bace entry ellis..ellis de simpan something kat celah kangkang...hahaha

     
  3. u panggil i BABY ke BABI??

     
Related Posts with Thumbnails