~CuCuK AnGiN~

~Taukeh~

Setan skolah

Hari ni punye penat mengalahkan puan ibu menjaga anak-anak, mengemas rumah dan memasak untuk para ahli keluarga makan. Balik je kerumah, Air Rambutan dalam Tin yang aku duk parking dia dalam peti ais tu duk melambai-lambai aku suh bancuh dia masuk dalam jag..Campur lak dengan tekak aku yang asyik bagi signal kat otak suh supply water lagi..

Cett..

Tade tunggu panjang punye, dah bukak tin tuang dalam jag yang dah berisi ngan air gula aku bancuh 5 sudu gula...Ni kalau hari-hari aku minum camni...Mau aku leh tempah katil kat hospital bagi kategori pesakit diabetis..Xpun aku dah leh tempah tanah rizab untuk...(Opss..Tu aku xmau..Xready lagi)..

Minum xhingat dunia...

Tolong abaikan background...

Penat baru sehari buat wiring tadi...macam biase, bile memula nak buh sume komponen tu kene ar buat marking-marking..So gua pun gi amik kapur..Banyak lak kaler, rase cam ader kat skolah lak..Tgk-tgk kapur teringat ader satu kes pasal kapur ngan aku dulu bile time kat skolah..

******************************************************************

Camni sebenarnye..

Walaupun skang ni rasa penat nak mampuih gi bengkel, tapi aku rase dulu gi skolah lagi penat rasenye.. Cuba la pk dulu, kalau pi skolah nak kene naik sampai 2 bas..Pastu pagi bebute dah terpacak depan skolah kan..Ok aku sambung balik cter camne aku kat skolah dulu..

Sampai je skolah dah pukul 6.30pagi, bebudak hostel sume baru nak bangun..Siap mengeliat lagi menganjing gua yang duk terpacak dlm kelas sengsorang... Selalu kes camni otak aku dah lesu dah.Rase nak lelap je melepak dalam kelas... Pusing-pusing dalam kelas, tgk kat papan hitam..Ader kapur kuning..

Kapuq gua jumpa.Cikgu tertinggal..

Kalau ikutkan jiwa seni aku yang ciput ni, memang xkan dapat ar nak menghasilkan karikatur yang sempurna depan papan hitam tu.So lebih baik aku manfaat kan kapur yang ada ni untuk kegunaan lain.

Time bengong camni, mula ar idea-idea setan tu kuar..Memula gua gi tempat sorang awek Buntal dalam kelas.. Dia ni kalau setakat gemuk tu, xde sape pun kisah an..Cume mulut dia ar macam xde beli insurans punye..mungkin tu cara dia nak bagi diri dia havoc kot..Xpun cara nak menyerlahkan diri..

Xyah lah cik oii, kamu tu dah memang menyerlah...Haha..

Ok2.Berbalik pada kes kapur tadi.. Gua duduk kat tempat awek tu, kasi adjust meja...Pastu gua guna kapur kunin tu gua sapu betul2 kat bawah meja dia..Kasi sapu banyak-banyak sampai kontot lah jugak kapur tu..Blurr?

Motif?

Ok camni..Motif dia bile Cik adik buntal tu duk kat kerusi dia untuk meneruskan sesi pembelajaran, agak2 korang peha dia yang besar tu bakal menyebabkan kain dia terkena betul2 kat kapur yang gua letak tadi...Terbaekk kan.. So gua buat jahat skit je..Alaa setakat kapur..Korang ketuk2 skit, hilang kan..

**********************************************************************

Kringgggg...

Loceng dah berbunyik...Bila hari isnin camni memang memasing bebudak sume kene ar pergi perhimpunan duk dengar cikgu membebel xpun dengaq saranan dari kerajaan dengan kempen membaca untuk menggalakkan pelajar membaca..Aicehh...

Habis duk melalak lagu Negaraku...Lagu negeri Selangor pastu lagu skolah..Kalau pasni cikgu suh bebudak sume duduk, nampaknye perhimpunan comfirm ar lame...

"Semua pelajar dibenarkan duduk"
(cikgu nak sambung bebel ni)
"Cis"

Gambar gua cilok kasi feel skit..

Memang gua dah agak..Selalu kalau kes camni, port yang aku carik memang area belakang ar..Sebab area ni je terbaekk nak buat bende2 setan ni..Xde ar jahat sangat, kalau nak banding aku student yang lemau ni, memang xmungkin nak fokus apa yang cikgu bebel kat depan tu..

So duduk pulak betul2 atas tar..Jadi memang terkumpul ar batu-batuan yang kecik-kecik tu..Rasenye korang dulu pun mesti pernah try gak bende bende ni..Toksah tipu ar kan.. Camni, memula amik batu tar tu..Yang kecik pun dah cukup, pastu letak atas kuku jari tgh..Jentik terus ke langit....Pastu fokus anak mata bebetul kat batu tu, tgk sape mangsa yang kene.. Menggunakan teori gravity belajaq dalam kelas Sains tu...

Pukk..

Yeay..Landing terbaik..Jatuh bebetul kat kepala awek depan..Nak feel lagi, bende ni kene wat berulang kali..Sampai korang akan terasa perhimpunan habis begitu cepat...Tapi aku rase, bukan aku sorang duk jentik2 batu ni...Sebab bile gua jentik, rase cam ader 4-5 batu duk berterbangan sekali sambil bersalaman tangan..(Ok tu tipu..)

Ader lak yang join gua..Kreatif..

**********************************************************************

Perhimpunan pun habis...

Sume pelajar pun berpusu-pusu ar balik ke kelas...Nak belajar..Aku lepak ngan member yang duk sebelah kerusi aku..Tetibe rase nak borak ngan member aku..

"Beb..Gua rasa dah xlarat ar nak gi sekolah camni..Kul 6.30 pagi gua dah terpacak kat sini..Nak tukaq 2 bas nak gi skolah.Letih ar.."
"Ang pun satu, dah tau umah ang tu jauh..Awat ang x applied duk asrama..Kalau duk asrama xyah ang nak naik bas pepagi bute.."
"Ko cakap tu betul..Tapi aku xnak ar duk asrama...Lagi letih..kene ragging lagi"
"Biasa la tu...Duk asrama memang la payah.."
"Aku ingat nak carik motor ar sebijik..Senang nak gerak"
"Tu baguih..Leh aku tumpang ang..."
"Nanti aku try roger bapak gua"

Tetibe terpekik langsuir mane...

"Woiii.!!!!.Bodohhh!!!..Sape yang sapu kapur bawah meja aku hah!!!!"

Aku pun menoleh bebetul kat awek buntal tu...kehkehkeh..Skill gua pepagi tadi menjadi..mengamuk habis dia..Thrill..

"Kalau aku tau sape yang buat bende haram jadah ni, siap dia aku siat-siat kulit dia..!!
"Kehkehkeh.."Aku gelak sinis..

Member gua dah syak kat gua...Asyik pandang tajam je kat aku...

"Bro..Ko yang buat ke"
"Kihkihkih..Senyap ar.."
"Ceh.."

**********************************************************************

Dulu..

Bila pkkan balik..Jahat cam setan...Kalau setan bace blog aku ni, comfirm dorang buat party bersuke ria ini malam...Cucuk langit...

Kahkahkah..

Selamat untuk korang..

5 Response for the "Setan skolah"

  1. teringat lawak gempakz. ^_^
    dush!tau dak tuh,mampuih.ea perhimpunan lame la heaven!

     
  2. hihihi..pengawas xleh la men jentik2 batu ni

     
  3. SyuQ says:

    baca citer ko ni, teringat zaman aku nakal2 kat sekolah rendah dulu. mmg haru. siap kene jemur luar kelas, kena rotan ngn guru besor, tp still maintain best student.

    masuk sekolah menengah, dah jadi baik sket...

    manis sungguh kenangan zaman sekolah dulu...

     
  4. gilerr mmg jht cam setan...eh,thnks komen kt blog i yg baru2 cam anak dara tu hehehehe

     
  5. kehkeh..mmg jahat..

     
Related Posts with Thumbnails