~CuCuK AnGiN~

~Taukeh~

Selingan berdating..

Alhamdulillah..Bile memikirkan bengkel wiring aku bakal habis sebab tugas wiring berjaya aku siapkan tadi..Esok tinggal untuk masuk power supply pastu meh kita tgk sape punye meletopp..

BOMM.!!!!(Grr, Bayangkan dunia gegar ok..)

Opss..Aku tipu je..Baru 240V..Xkan ar letup punye kuat...Memain je...Jadi untuk menghilangkan bosan aku tgk drama jap..layan ar cter melayu..Lisa Surihani berlakon..(padahal nak tgk Lisa Surihani je) Comel... Dah2..Bukan nak cter pasal Lisa..


Ok dia memang cantik..jgn tgk lelame..kang jatuh hati..

Dalam Drama melayu tu ada ar cakap pasal orang laki ni banyak bende nak fikir..

So terdetik gak kat hati aku untuk buat perbandingan antara lelaki dengan perempuan..Sebab bagi aku betul jugak apa yang dalam TV tu nak cakap. Laki ngan pompuan mana de same..

****************************************************************************
Bagi contoh ar skit..Kang aku merapu-rapu payah gak..

Situasi 1

Ada lah couple ni nak kuar makan...Sebelum tu balak dia call ar..

*Tutttt...Tuttt...Bunyik Hp.

Balak: Mana lak awek aku ni..Cepat ar angkat phone..Phone Gua dah ar bateri kong..Kredit pun skit
Awek: Hallo syg..Assalamualaikum..
Balak: Hah..Waalaikumsalam.Lamenya angkat phone..Awk kemana?
Awek: Alaaa..Hp dalam bilik tadi..
Balak: Jadik ke nak kuar malam ni...(Adehh..gua dah ar sengkek ni..)
Awek: Eh mesti ar nak..Nak nak!!
Balak: Kita nak kemana? (Jangan ar tempat memahal...)
Awek: Kita gi makan..Pastu nak shopping..Pastu...
Balak: Eh..Awak nak beli apa..kan sume benda dah ada..
Awek: Alaa nak jugak...
Balak: Yelah2..Nak makan mana?
Awek: Ikut syg ar..Tapi nak makan spesial mlm ni..
Balak: Yela...(Mati gua malam ni...)

*Phone pun padam...Kredit habih..

**************************************************************************

So selaku balak, dah tentu ar dia rungsing skit.Ni antara bende2 yang selalunye pasangan couple tu akan fikir sebelum date..

Lelaki
First bende nak fikir sebelum gi dating...

1) Duit
-Mana gua nak cekau duit ni..kalau gi makan, shopping..koman2 nak kene ada serat lebih..Buat ke awek gua angkat bende mahal2,xkan nak pakai air liur kot..

2) Kenderaan
-Gua dah ar ada motor je ni.. Kang gua angkut dia naik Honda Wave 125 gua ni, nak ke dia..Nak pinjam kete sape ek...

3) Baju
-Baju pe gua nak pakai ni..Pakai t-shirt ke kemeja...Seluar jeans gua dah 2bulan xbasuh nie..Selamber ar..

4) Tempat makan
-Awek gua ni nak gak suh gua fikir nak gi makan mana..Dia yang nak makan,bgtau ar tempat makan mana..Xhabis2 gua yang duk pk..Kang gua bawak gi marpelay je kang, amik makan tosei campur ngan kari dhal..Pastu minum teh tarik..Gua ok je..



5) Minyak kete/motor
- Nak isi minyak moto lak..Duit gak ni..

6) Menyusahkan member
-Bro ada duit skit x..Aku nak pinjam..Awek gua ajak kuar lak..Aku tgh sengkek ni...Pinjam serat cukup ar..Dapat gaji nanti gua bayar ok...(Xpasal-pasal member jadi mangsa)

*********************************************************************

Perempuan

Bende nak fikir sebelum gi dating...

1)Baju
-Nak pakai baju pe ekk..Pakai tshirt ke ape ehh..Pakai jeans ke..Ermm..Nak pilih mane ehh...

2)Mekap
-Mekap skit2 cukup la..Bagi blushing skit kat muka..Lipice skit, baru bibir seksi..



3)Tudung
-Adjust sini skit..Adjust sane skit..Alaa..Kaler ni cam xbest la pulak..Tukar la...Haa..Yang ni nampak cam ok..

4)Kasut
-Nak pakai kasut mane ekk..yang ni ke, ke yang ni...Mana satu eh..Xbest..Nanti beli baru la..

*************************************************************************

Tapi ada kebenaran gak beb..Selalunya bila bercouple ni, pompuan xfikir sangat bab2 remeh ni....Orang laki yang selalunya banyak berfikir tentang persiapan sume..Betul x beb.. sebab kadang sebab bende remeh tu lah, boleh jadi gaduh..

Memang ar x nafikan, dah tanggungjawab orang laki kan kene fikirkan sume tu..Sediakan sume bende tu...Tapi, bila fikirkan balik, susah jugak ehh.. So jadi lelaki ni kasi tough lu punye hati ar bro..Kalau xtough jangan ar berawek..

Aku xberape pasti kebenarannye..Agak2 kalau ada kaum hawa kat luar sana yang xpuas hati akan apa aku utarakan ni, boleh ar korang buat bantahan ok..Aku sedia terima bantahan..

Kehkeh..

Selamat untuk korang..

15 Response for the "Selingan berdating.."

  1. huhuhu mmg kena fikir semua mende tu...penampilan kena menarik adalah untk menjaga nama diri dan juga si kekasih...namun dalam berpasangan ni tak semestinyer lelaki kena tanggung smpi berumah tangga heheh...makwe pown tak salah jika treat pakwe dia out dating kerana itu lebih sempoi...

     
  2. Terasa sikit part kasut.haha..salu lambat sebab taktau nak pakai selipar ke sneakers. ^_^'

     
  3. QieFLy: kalau awek belanje sume tu memang terbaekkk ah...

    EV: huhu..pakai je sneakers..lebih safety..

     
  4. cik paro says:

    tak jugak..
    kdg2 cik perempuan ni yg berfikir semua tu tau..
    tapi tak semua la..
    sharing is caring...

     
  5. ┌─┐ ─┐
    │▒│ /▒/
    │▒│/▒/
    │▒ /▒/─┬─┐
    │▒│▒|▒│▒│
    ┌┴─┴─┐-┘─┘
    │▒┌──┘▒▒▒│
    └┐▒▒▒▒▒▒
    └┐▒▒▒▒┌
    Peace no war...
    Sama2 la bagi sokongan atas usaha bersama ini..
    Kami mengecam kezaliman ISRAEL terhadap saudara Gaza http://firestartingautomobil.blogspot.com
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    Sorry aku lambat balas... agak sibuk kebelakangan ni

    Beb ko jangan takut tak ade kereta pun tak ape... ko tengok mat-mat rempit awek-awek sekarang suka naik motor tau...

    betul gak kang kadang wanita memandang pada material aje tapi tak semua... yang sangap macam aku tak ade orang nak pun...

     
  6. gua sokong penuh post nie.. Hehhe

     
  7. aleh says:

    biasala pmpuan..besiap mmg lambat..nsib baik awek ak xksh kalo xkuar dating..sbb die tau ak ni senkek skit..heehee..tp kekadang takut woooo tgok pmpuan shopping..bersamaan duit makan aku selama 2 bulan kekadang..heehee..

     
  8. Ann says:

    senang jer, xde duit jgn kapel

    bila dh de duit, jgn kapel lame2..xbek..haha slain dpt jimat ckit

     
  9. TP MMG LA BETOL PON.. NANT KAWIN PON LAKI JUGAK KENE CARI DUIT UTK SARA KELUARGA.. HAAA
    SO T.JWB LAKI NI BERAT WPOOO

     
  10. setuju dengan cik paro... heee..

    dakni nak g dating naik bas je..
    dakni kesian kat boyfie kena blanja banyak2..
    dakni runsing nak pakai baju mana, pakai kasut ke selipar ke sandal ke..
    dakni pakai eyeliner je..
    sejam jugaklah bersiap...

    wakakakakkakakaka

     
  11. huhuhuhuhu.. duhh si balak jgn manjankan awek2nya.. kalo de rezeki lebey xsalah banje.. tp kne pkr saving mahu pinang awek kamo.. kne bg mak kt kmpg.. ingt tu.. hehheh

    awek2 plak xsalah nk mntak tp kne ukur pd bdn pakwe.. jgn nnti smpai nyusahkan tak baikkan.. ehhehehh...

    tp better xpyhlah manjekan sgt xpyh lh mntak mcm2.. kang clash mula mengungkit xhabis2... sape ssh??? hahahahhha

     
  12. hahaha..pompuan kan memang macam tu..


    jadi, kena amek risiko la..

    tapi pecayelah, bukan rumit sangat nak jage hal pompuan..:)

     
  13. bukan laki je tau kena pikir bab2 duit ni.perempuan pun sama jugak tau...nak2 dapat laki yg suka payung2 ni...mencik ai tau

     
  14. cyberboy says:

    fuyoooooooo,best semacm jew citew ni...

     
  15. paling senang kn..x yah kapel2..
    x yh pikir ape2..
    x yh kesah pkai bju matching ke x..
    bajut x beriron ke..hehe

    kalau sudi komen la entry saya..
    <a href= "http://rentetanperjalananhidup.blogspot.com/2010/06/hari-ni-betul2-menguji-saya.html>hari ni betul2 menguji saya</a>

     
Related Posts with Thumbnails