~CuCuK AnGiN~

~Taukeh~

Nak race jom..

Dapat gak gua balik kerumah..Pas habis je test MicroP hari Jumaat tu..Campur pulak dengan kebengangan dan kebangangan aku menjawab test tu..Aku nekad nak balik gak rumah..Lantak ar apa nak jadi..Aku terasa nak balik sangat, nak jumpa dengan parent aku..Lama jugak rasanya xjumpa dorang..Balik kejap pun jadilah, nak jenguk dorang..

So, aku packing sume barang..Laptop, bawak baju 2 helai, suar jeans selai..Spender selai.. Pastu pack skali baju kotor, mana le tau mak aku nak tolong basuh kan (Eleh...alasan aku je ni)..

ON Engine kete..Vroom..kasi panas skit..

"Bro gua balik.."
"Eh.. balik...Bile balik sini"
"Ahad kot..Aku balik kejap ke.."
"Owh.."
"Ok aku chow.."

Aku pun blah...Alamak...Duit ada RM35 je ni..Ckup ke..?
Belasah je ar..kalau pape hal, tersidai je ar tepi jalan..Apa ade hal kan..

Minyak kete setengah tank, ngam-ngam leh sampai rumah..Ikut perkiraan aku, sampai umah je comfirm menyala Fuel aku..Layan..

*Xsampai 10 minit gua gerak dari rumah..

*Trutt trutt..(Eh aku mane pakai ringtones ni...)

"Hello.."
"Ye ayah...Nape"
"Ko dah ada mana ni..Kat umah ke?"
"Eh x la..Ada dalam kete dah...
"Owh..Ko bawak modem x?"
"Eh..x..nape lak ayah?"
"Modem umah kita ni rosak..Ayah dah call, tapi dia xhantar2 lagi.."
"Owh yeke..Ok2..Xpe2 ayah..."
"Ok2..Bawak kete leklok.."

Owh damn gak camni..kalau umah xde tenet, aku nak watper kat umah..mati kering aku duk tersidai atas sofa..Xpe2.. Balik pada niat asal aku, aku balik sebab nak jumpa parent aku.So, jangan menyimpang tempat lain..

Drive kete baik skit, xlaju sgt, 130km/h --> 140km/h je.. xtau ar nape kete aku ni senang je aku tekan pedal kelajuan dia tu..pemanduan pun berjalan lancar walaupun hanya menggunakan Primax 95. So aku belasah 140km..

Ni bukan meter kete aku, sebab meter aku baru 15000..Ni aku tibai je kat google..

Sampai rumah dengan selamat.. Allhamdulillah...

*************************************************************************
Hari Sabtu yang hening..

Semalam aku normal..Tido awal..dalam kul 10 lebih, mata aku dah mula kuyu..So korang tau ar aku kalau dah sampai rumah apa jadi kat rutin aku..Bila mak aku nampak je aku dah bukak mata dan sedar dari tido...Dia pun ke dapur...


1. Siapkan madu aku..(supplement masa depan untuk kesihatan sejagat)
2. Bancuh susu Omega secawan..
3. Dah siap nasi goreng atas meja..

"Hah..baca Bismillah, selawat pastu minum madu tu..."
"Ye Ma.."

Ok rutin pagi kat rumah..Aku dah biase..Xnak lawan cakap mak aku xnak minum susu..Alaa..Hari ni je kan aku balik rumah, minum je ar..Secawan je pun..(Minum terpaksa)

Layan susu...Makan nasi goreng...Sebabkan aku xleh online, so aku amat bosan melepak kat umah..Jadi TV ni akan menjadi mangsa aku..Aku amik remote Astro, pastu tekan sume channel..Apa yang aku leh layan, aku layan..Pastu aku terbukak satu cter melayu.. Tapi serius aku cakap, aku xleh ar tgk drama melayu kat TV ni.. Tetibe je aku akan jerit sebab xpuas hati ngan jalan cter dia..

Ada ke patut orang jahat tu leh jahat sgt..Yang orang baik ni, xreti-reti ke nak lawan balik..macam sengal sgt je..Tu ar aku malas tgk cter melayu..Xpasal-pasal aku emotional..kalau tgk sorang-sorang pun leh terjerit2, duk maki TV tu.. kalau kat panggung wayang camni, mati aku kene pokol sebab jerit2...

************************************************************************

Dah-dah tolak tepi bab emotional..Sebab aku ni emotional lagi pasal kekalahan Man Utd pada Chelsea tadi..So panas masuk dalam hati, duk maki-maki refferee sengal..Opss.. Dah-dah..Tu sume orang putih punye game, aku layan camtu2 je.. (Ayat orang kalah..)

Gol Drogba Offside..Syial linesman xpakai spek..

Kalau Man Utd kalah ok lagi. Selangor pun kalah kat N9 xdapat gi Final FA..Adoih..Arghh.. Aku amik tindakan drastik, xnak layan bola..Ciss..

Habis je Bola, aku gi mandi..Siap2 sume, Nak gerak balik Melaka dah.. Sehari je duk kat umah, dapat jumpa parent aku dah cukup dah.. So start Engine..Vroom...

Macam biasa, pack laptop, baju-baju..Kali ni berhelai-helai aku bawak balik..Xtau berapa helai, banyak sangat lak..Campur ngan cadar, sarung bantal yang aku tinggal tu.. (Ok xde kaler pink ok..Aik macam ader je..Adush, mak aku ni gi masukkan skali lak..)

Engine sudah panas, masa untuk gerak balik..Aku drive masuk je highway PLUS tu, kaki ni xtau nape suke sangat tekan Pedal minyak tu..Aku tekan sampai 140km/h..Xde pape effect sume masih terasa macam lambat...Tekan skit lagi..150km/h..Masih rasa cam slow...Try lagi skit, 160km/h.. Ok dah terasa macam aku drive xde tayar..Sebab aku rasa kasar dah jalan ni, macam aku drive gune sport rim je tanpa tayar..ok lepas skit..

Dah tengah-tengah perjalann tu ada lak wira selamber potong aku dari kiri..Pastu dia duk main kiri, tengah, kiri balik..Aku dah panas..Aku kejar dia..Follow2 blakang dia, ingatkan dia hebat sngat, aku sampai je blakang dia, dia pun slow..Cis, macam xjadi nak race je..So aku potong..Bawak 140km/h balik..

Viva dalam kilang..Lebih kurang camni ar Viva tu..tgh drive xsempat amik gambar..

Sampai je kawasan highway xde lampu tu, ada VIVA putih..Giler potong gua, pastu speed dah 160km/h..Wahhh...Aku teruja..Aku pun masuk lane kanan, tekan pedal minyak sebanyak yang boleh..Aku follow blakang VIVA tu..bawak dah 160k/m.. Aku Ok lagi..Cume risau ar kat Engine ni, tapi yang aku pelik..Dia tu VIVA..Patut ke leh bawak laju camtu..Engine pe dia pakai..Aku ni 1.6... Dia tu 1.0 pun bleh laju...

Respect...

*************************************************************************

Penat dah..Sampai umah agak awal, sejam lebih je sampai Melaka dari Klang sebab bawak laju sgt..

Ok..Alhamdulillah selamat sampai ke rumah..

ON Laptop..Yey..dapat Online..Giler wehh, aku xdapat online sehari..Tenet ni dah macam keperluan untuk aku..

Ada orang makan MC'D...Sape ye..

Selamat untuk korang..

6 Response for the "Nak race jom.."

  1. bro laju sgt tuh...

    be careful yea... heee~

     
  2. hehe..sapelah yang makan mekdi tadi ek ^^
    oh2.penah bawak sampai 140 jek.
    ingatlah orang yang tersayang pabila membawa kereta~

     
  3. cane lak viva die leh laju. aku bwk viva 130 pon rase slow gile. tapi kalo bwk kancil 120 pon rase nk melayang.haha

     
  4. ShidY says:

    aku bw motor pn plg laju around 120...hahaha...kereta??mane ad lesen lg beb

     
  5. RastaMat says:

    jom race..
    aku bawak kete kuda..
    kuda putih..
    baek der..
    hahaha...!!!

     
  6. aku laa yg bawak viva tadi... Heheh

     
Related Posts with Thumbnails