~CuCuK AnGiN~

~Taukeh~

Selamat hari lahir Neo..

Malam yang hening camni, terkebil-kebil mata aku melayan facebook yang aku rasa makin lama makin sunyi.Terase macam xtau nak buat apa walaupun sebenarnye FB adalah laman untuk bersosial..Tepat jam 12 malam...Hp aku dah bunyik lagu sofaz-Dan bila esok..

"Sape pulak la yang mesej aku tetengah malam ni.."

So aku pun dengan selamber rock pun bace ar mesej tersebut...

"Selamat hari jadi bro"

Eh...Alhamdulillah..ada jugak yang teringat akan Birthday aku...Tepat kul 12 dah ada orang wish kat aku...


Tetibe aku terfikir balik..Umo aku sebenarnye dah berape ni..Terlintas pulak kat fikiran aku yang aku lahir tahun 1987...so skang 2010..Jadi kalau tolak (Otak bengap matematik skit) siap pakai jari...kalau sepuluh tolak 7 mesti ar 3... Jadik umo aku 23...

"Laa..Aku baru 23..Muda lagi kot..."

Aku ingatkan umor aku yang sebenar dah 24..padahal baru je 23..kirenye sebelum ni aku 22 ar..alahai...Budjet aku dah tua sangat (Perasan muda).. Kalau umur 23 ni, apa yang aku nak buat ekk..Erm..

Ermm nanti fikirkan..

***************************************************

Duk tersenyum-senyum lagi mengadap hp.Aku try pulak ushar laptop..I'm quiet surprise gak sebab ramai betul orang yg wish birthday kat wall FB aku.. Dari tadi aku tgk wall aku agak senyap dan lembap, dengan secare tetibe je ianya berubah macam kene tsunami.Selang beberapa minit je ada notification baru..Ni aku ada sertakan beberapa gambar daripada wall facebook aku... Terima kasih kat semua..



Gambar dah semakin kecik...


Makin kecik..


Bile tengok balik gambar-gambar kat atas tu (makin lama makin kecik pulak) eh bukan pasal tu...Sebenarnye ramai jugak yang kenal ngan aku. What a surprise....Terima kasih kat semua kawan-kawan... Ada ramai lagi sebenarnye yang wish, tapi xdapat aku nak sertakan semua dalam ni... (^^)

*********************************************************

Tibe-tibe tengah sedap melayan facebook yang dilimpahi wish2... Member serumah aku dengan selamba masuk bilik aku dan tutup lampu..

"Haa..Heppy birthday to you....~~" (Sambil tangan pegang pedang)
"Heppy birthday to you..~~" (Lagi sorang pegang solder gun)

"Heppy birthday to Pie..~" (Sorang lagi jaga pintu) "Heppy birtday to you..~~"

Terharu jugak aku dorang tetibe masuk bilik ngan nyanyi lagu birthday untuk aku..Tapi selain tu apa dorang nak buat ngan pedang ni..

"Woi2...Jangan..aku xmau...!!"
"Malam ni kitorang nak rumble birthday boy..Hahahahaq!!!! (Gelak jahat)


Xselang beberapa minit gua kene rumble dalam bilik..Cis2...Tapi aku xkisah..Korang memang sempoi ar bro...Xpernah aku rasa camni.. Thanks bebanyak kat Syed Razlan, Sulhi ngan Rahim.. Bebudak Atoyai yang sempoi...

***********************************************************

Apa pun aku nak ucapkan terima kasih kat semua yang ingat kat aku dan ini buat aku sedar bahawa aku mempunyai ramai kawan sebenarnya.Agak terharu jugak bila ramai-ramai wish selamat hari lahir. Kalau pk pasal senyum, setiap kali baca wish dari korang semua, xhenti-henti aku senyum...

Terima kasih jugak sebab buat aku gembira tahun ni..

Erm..umur aku dah 23..Apa nak buat ye tahun ni....

"Selamat hari lahir Neo..".

Selamat untuk korang..

5 Response for the "Selamat hari lahir Neo.."

  1. sonnet™ says:

    ape housemate buat kat ko weyh?HAHA

     
  2. hepi besday. been thru interesting life when 1 was 23rd.

    wish ur 23rd year would be much more fun!

     
  3. happy birthday bro. Semoga dilimpahi dengan rahmatNYA. InsyaAllah..

    Jangan ingat bila sambut b'day nie, umur kita meningkat. Tetapi sebenarnya, umur kita semakin singkat untuk kita tinggal didunia ini.. Hehehe.. Sedikit tazkirah utk lu bro...

     
  4. Salam..

    saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

    Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

    regards,
    BLADE EDGE

     
  5. happy belated bro..x tlmbat ag kn.. ;)

     
Related Posts with Thumbnails