~CuCuK AnGiN~

~Taukeh~

Semester baru!



Sedar ar beb.Dah tahun baru ni Neo..

Erm..Bile tahun baru ni, guwa macam biase la umo dah tambah lagik setahun..Baru je rasa macam aku ni umo 17..Time-time merempit ngan moto pusing bandar. Ader lak nampak awek comey, kasi sweet-sweet skit, nampak dia senyum pun dah cukup pueh hati dah..Kalau leh lambai tangan, pastu ada respon baik.Hati dah dup dap dup dah xtentu arah...Kalau leh nak je benti tepi berkenalan...Tapi apakn daya, malu mengalahkan kambin...Ceh...

Tahun baru ni, macam xde benda baru sangat pun berlaku kat aku. Kalau setakat kasut baru tu, memang ar berbaloi beli kasut North Star hitam pastu ada lak strip kuning skit kasi mengancam, Tu leh kate perubahan baru ke pada diri aku ni..Kalau nak kata baju baru, xde beli baju pun..Suar baru, lagi ar xbeli...Seluar pun makin ketat, aduhai..Guwa dah membesar..


Kalau nak kate hair style baru aku, sebab aku buh hair straigtener bagi lurus semacam...Tu pun macam xde apa sangat...Aku kene kutuk ada ar...Guwa penat-penat bagi straight, pastu buh wax gatsby yang mahal semacam pun macam xde apa makna sangat.. Budget nak jadi remaja, tapi umo dah tua ni, rasa macam xlayak pulak..Kene undur diri bagi peluang pada remaja-remaja yang lain..

Dah ar Neo..

***********************************************************

Tahun baru...

Semester baru dah bermula..Bile tengok jadual semester baru..Adjust-adjust sikit, ada rasa macam nak muntah jugak lah..Bile tengok jadual aku berderet dengan kuliah2..Sampai bawak ke malam pun ada kuliah...Kadang tu agak rasa xmunasabah pulak bile aku apply sampai maximum 21 kredit hour..Mampukah aku...8 Subject plak!!!



En.Dekan belum approve lagi..Aku pun masih keliru.. Kalau guwa tersungkur GPA sem ni, xdapat lagi anugerah dekan bleh ketuk ini kpala..tapi who care dengan result aku...Xkisah ar dapat apa pun kan..Guwa nak lepas degree je ni...Apa la punye wawasan...Ceit..

Ni sume sebab kes aku ni direct entry yang terus kemasukan ke Tahun 2..Sebabkan perkara tu ar, aku tercarry banyak subject yang xdapat transfer credit (Kalau korang bebudak U paham kot maksud aku).. So untuk sem mendatang ni memang cabaranbaru ar untuk aku...Ada lah tambahan subjek2 yang membosankan...

******************************************************

Macam biase hari-hari yang berlalu dengan kuliah minggu pertama agak bosan..Perjalanan pembelajaran agak perlahan... Aku pun masuk ke kelas macam biase...Tapi yang pelik kelas masih kosong xde lecturer mahupun student...

"Macam mana ni Amy...Kelas ni ada orang ke x...xkan ar bebudak junior xmasuk kelas lagi..Dah pukul 8 ni..."

"La...Mane la Amy tau..."

"Kite salah jadual kot...Jom ar gi tengok jadual kat lobby..."

"Isk..Kita tunggu ar jap..Lobby jauh tu..Kat bawah tu..kita ni dah ar kat tingkat 3.."

"Kehkeh..Selalunye kalau kelas first day ni, kita batalkan je..Jom ar balik umah.."

"Isk janganlah balik.."


Tggu jap bape minit...

"Kita salah jadual la ni..Jom gi tengok..."

"Jom..


Pastu pun kitorang bertiga gi ar turun ke lobby check balik jadual...Sampai kat ofis, jadual xsalah...Nak x nak terpaksa ar naik balik ke tingkat 3...Mau kurus kalau selalu camni...

"Haa..Kan amy dah kata xsalah jadual..."

"Tuh tuh...Lecturer dah masuk...Jom cepat..."


Sampai je kelas, kitorang punye ar tercengang bile lecturer tu kata..

"Saya difahamkan sebenarnye kelas untuk subjek ni ada 4 pelajar je yang amik..."


Then itulah kisah yang terjadi...Rupenye kelas tu hanya kami berempat je yang amik..Nak xnak terpaksa ar menghadapi kelas 4 orang..Pas aku tengok dia, dia tgk aku.. Bile lecturer tu nak ajar, dia tanye aku..dah bosan..Dia tanye member aku..Pusing-pusing empat orang ni je ar dia nak tanye...Apa le punye kelas..Meriah kan...

Selamat untuk korang...

6 Response for the "Semester baru!"

  1. la..4 orang je dalam satu kelas..memang best la.nak present pape pun tak malu.tapi busan gak la ngadap muka orang samo jo..
    takpo neo.sabo je la =p

     
  2. jadual peak giler...
    tenang2 belajar tapi kalau dah 4 orang tuh, erm...mcm sunyi jer.

     
  3. Hehe..Stylo kan..

     
  4. 4 org je kelas tuh?

    biar betik? okeyh la tu. dri tnggal ko ngn kwn ko je, lg haru kan?

    hee

     
  5. ak pling sikit 6 org... sume kwan ak... so nak ubah kelas snang gile... and kalo kitorg xdtg mmg automatik batal kelas tu... T_T

     
  6. fylla says:

    ooo,,ada entry psl kelas 4 org..hehe..kenal sgt 4org tu..luckly ada junior nk join kelas tu..xdela pelik sgt..huhu..

     
Related Posts with Thumbnails