~CuCuK AnGiN~

~Taukeh~

Roti himpit telur


Guwa taw hidup guwa skang bz nak mampoih bile melihatkan jadual presentation PSM 1 dah makin hampir..Tinggal malam ni je untuk guwa kene siapkan segala persiapan presentation dan persediaan dari segi mental dan fizikal..Usaha guwa selama 3-4 bulan ni guwa kene gunakan sebaik mungkin supaya guwa x ditembak dengan soalan-soalan padu para panel.. Setakat soalan, guwa mesti tepis dengan yakin...(tetibe guwa rasa cam poyo sgt..Celake..)

Sedar tak sedar, dari tgh hari tadi (bukan pagi sebab bangun pun dah lwat) guwa berhempas pulas dengan sejenis software 3D CAD bernama solid works..Semata-mata nak mencarik flow trajectories untuk membuktikan design ROV (Remotely Operated Vehicle) guwa ni hydrodynamic.. Tetapi, akhirnya selepas dibantu oleh senior Dwen El Nino yang sudi dtg ke rumah, akhirnya guwa dapat jugak menyiapkan analisis design guwa.. Korang nak taw pe tu ROV, nnt kite citer blakang..Kalau cter kat sni memang pas grad pun xhabis lagi..(Ok guwa tipu)..

Masuk je pukul 6.30pm, perut dah mula terasa lapa..Xleh jadik ni, kene ada sesuatu mangsa yang perlu guwa masukkan dalam perut ni bagi mengelakkan perut guwa makin menyuanyi2 lagu irama keroncong..Damn!!...

*******************************************************************

Guwa pun mengambil tindakan drastik untuk start enjin kete, dan gerak terus melulu ke kedai runcit yang berhampiran. Disebabkan hari ni adalah hari cuti sedunia, maka semua kedai pun pakat-pakat tutup kedai.. Penat la jugak guwa pusing-pusing area ayer keroh ni mencari kedai runcit, time guwa lapar ni ar sume nak tutup..Xleh ke korang gilir-gilir jangan tutup kedai..

Selang beberapa ketika..

Alhamdulillah, ada jugak kedai bangla ni yang masih beroperasi..Bangla, pun bangla ar, asalkan ada jual makanan..Hajat di hati, guwa nak beli roti nagn telur je..Tetibe teringin nak makan..Rasa mcam dah lama xmakan home made food..Even time skang ni, kalau dapat roti + telur pun dah cukup heaven dah bagi guwa..Xkan nak makan McD je sampai kita lupa pada basic sandwich..

Setelah memilih beberapa alat kelengkapan memasak, guwa pun chow..Proses untuk masak...

************************************************************************

Step 1 : Goreng telur..



Step 2 : Place telur dalam pinggan


Step 3 : Sapu sos atas roti


Step 4 : Himpit telur



Step 5 : Gigit dan kunyah



Step 6: Habis..Sebut Alhamdulillah..


Alhamdulillah rezki Allah bagi untuk guwa hari nie..

Selamat untuk korang..


2 Response for the "Roti himpit telur"

  1. lme x jenguk sini.. lme x mkn roti himpit telur ni,,all the best..

     
  2. sonnet™ says:

    ooi ooi
    tak disiplin ni
    haip!! :P

     
Related Posts with Thumbnails