~CuCuK AnGiN~

~Taukeh~

Tragedi mesin basuh

Satu malam yang hening...

Gedegung gedegang...Gedegung gedegang...

Bunyi keheningan malam yang diselebungi nyanyian angin menyelinap ruang rongga dinding dan tingkap tersentak dengan bunyi yang keras..Ni x lain x bukan comfirm bunyik mesin basuh kat luar tu nak tebarai...

Damn...

Apa kes la member aku memalam camni rajin sangat nak membasuh baju. Lagipun mesin basuh yang tersergam kat luar tu macam dah terlalu uzur sehingga mungkin mencapai usia lagi tua dari usia bebudak Universiti cam guwa ni..

Sorry berselerak skit...Malas nak edit gambar..

Sedang guwa dari tadi asyik terbaring atas tilam sambil memandang siling ngan kipas berpusing mengikut kelajuan 4 masih xmampu jugak buat guwa terlena.. Ni sume sebab bahana tengah hari tadi guwa dah bantai tido berejam-jam bile masuk malam mule ar mata ni xmau lelap...Bile mata xmau lelap mula ar guwa ushar jap laptop..Dah habis tgk facebook, gi bace email..Cukup dah pastu gi ushar plak blog-blog lain, tapi xde satu pun yang mampu buat guwa tido..Kan bagus kalau ada partner yang halal time-time camni...Ceh..

"Come On la mata...Tolong lah lelap..Esok pagi nak study..."


Memang kalau nak ikutkan harapan yang dipasang tadi melonjak tinggi berkobar-kobar dihati nak study esok pagi , dengan harapan leh ar kalau guwa nak dapat markah tinggi sikit untuk test hari rabu minggu depan..Boleh ar jugak nak buat topup2 markah yang kureng tu...

**************************************************

Gedegung gedegang...Gedegung gedegang...

Bile ar nak habis bunyik mesin basuh ni...Rasa cam nak je aku kuar bagi flying kick kuasa petala ke lapan. Tapi apakan daya, badan xlarat nak gi belasah mesin bagi senyap.Aku rasa, kalau jiran sebelah menyebelah dengar bunyik camni, dah tentu jap lagi dengar sore penduduk kampung sambil bawak obor kat tangan diringi berpuluh-puluh rakan taulan yang lain datang umah aku sambil jerit..

"Kita bakor...Bakor...Kita bakorr!!!!"


"Ahh sudah....kaki tengok DVD nie..."


Dah jauh sangat aku melalut...

Damn...Enough is enough... Aku amik keputusan yang drastik, kali ni aku nekad nak bangun then terus nak kasi Off mesin tu..Baru je terniat nak membangunkan diri, tetibe bunyik air mencurah-curah jatuh ke lantai..

"Arghh shit..Comfirm pale paip dah tercabut...jap gi banjir ar dapur tu.."


Kepala paip yang berjaya dibaiki..

Ngan malas-malas guwa pun bangun bukak daun pintu bilik dengan niat nak gerak ke dapur...

***********************************************************

Macam x sangka bile terbukak je pintu bilik guwa, rupenye ada member guwa yang baru je tersedar dari tidur..Kebetulan memang dia tidur kat ruang tamu, bercampur lak dengan muka yang agak blur (kesan dari bangun tido).. Belum sempat dia nak menggeliat atau memanaskan otot-otot badan, terus menunjukkan muke yang terkejut akibat dari pertumpahan air paip tu.. (Aphal ayat skema cam celake..)

"Huih! Air melimpah!!"


Apa lagi terus berlari sekuat hati ke arah mesin basuh yang dah lama berubah kedudukan. Guwa kat belakang ushar je apa yang bakal terjadi..Tengah sibuk-sibuk dia berlari, Puhh. Tergolek..Terjatuh member guwa ke lantai... (Licin kan dapur)

"Ceh"


Ada lah jugak jauh dalam sudut hati aku terase nak gelak, tapi guwa cool beb..Xnak ar tunjuk sangat yang guwa nak gelak..Lepas je jatuh terus dia sedaya upaya bangun dan tutup paip air..Tapi cter xhabis lagi..Mesin tu xhabis lagi ngan bunyi dia..

Gedegung gedegang...Gedegung gedegang...

Menggelabah member guwa mencari suis plug Utama semata-mata nak offkan Mesin basuh tadi..Guwa yang dari tadi kat belakang dia rasa cam nak tergelak je..Aphal la dia ni mengelabah nak cari suis utama, kan ke kat mesin basuh tu sendiri dah ada suis..Tinggal tekan je, nanti dia mati ar..

Suis ni akan off bile ditekan..

"Aduyai.."


Akhirnya dapat jugak dia matikan mesin basuh tadi..Keadaan malam tu jadi tenteram balik..Guwa pun malas nak memanjangkan cerita mahupun nak bergelak depan beliau, guwa pun masuk terus dalam bilik dan lelap...Esok pagi-pagi guwa bahan lu...Siap ar lu..

Wakakakak...

Selamat untuk korang..

3 Response for the "Tragedi mesin basuh"

  1. Shidy says:

    hahaha...mcm kenal jer jubin kt umah ko..hehe...gile r,klasik tol mesin basuh ko..hua3

     
  2. ainraus says:

    hahaha. kejam gilaa. tahu nak gelakkan orang je!

     
  3. Ain raus: Hehe..Biase ar...bukan slalu leh nampak kejadian camtu..wakakkaa

     
Related Posts with Thumbnails